| Dota nedir? | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
tLkWt Admin
| Konu: Dota nedir? Salı Ağus. 18, 2009 11:42 am | |
| Dota Nedir? Defense of the Ancients (Kadimlerin Müdaafası) ‘ın kısaltılmış adı olan DOTA Icefrog tarafından geliştirilmekte olan bir Warcraft3 modu-haritasıdır. Dotayı nereden indirebilirim? Dotayı resmi sitesi olan www.getdota.com (bu sadece harita sitesi) ‘dan indirebilirsiniz.İndirdiğiniz dosyayı Warcraft III içerisinde bulunan maps klasörü altına atmanız gerekmektedir.Genel olarak bir uzantı verecek olursak C:Program FilesWarcraft IIIMapsDownload klasöründe bulunması en uygun sonuçları verecektir.(Aksi takdirde bazı haritalarda çeşitli aksaklıklar yaratmakta) Niçin Dota Oynamalıyım? Dota bir oyun olması yanında size çeşitli yararlar sağlayacak bir uğraştır.Bu yararlara gelecek olursak : -Takım ruhunu kavramanıza yardımcı olacaktır. -Aynı anda birçok işi beraber yapmanız için sizi zorlayacak,sonuçta beyninizi daha iyi kanalize edebilecek duruma geleceksiniz. -Mmorp (Massive Multiplayer Online Role Playing – Devasa Çoklu Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma) oyunlar gibi sizi saatlerce bilgisayar başında durmak durumunda bırakmayacaktır.30 dk ile 1.30 saati arası süren bir oyun olarak stresinizi atıp çıkmanıza olanak sağlayacaktır. -Analitik düşünme kaabiliyetinizi geliştirecektir.Zamanla herşeyi hesaplayan bir hal alacaksınız 3 çeşit hero tipi vardır Agility-Strength-Intellience agility çeviklik anlamına da gelir bu herolar genelde hızlı vurur ve armorları yüksek olur Strength hpleri ve damageleri yüksek olur fakat atak hızı açısından yavaştırlar genelde takımı tanklarlar intelligence bu tip herolarda daha çok büyüye dayalı oynarlar takıma destek çıkarlar dota toplam 95 hero bulunur ve sürekli yenilendiği için bu sayı daha da artacaktır dota internet üzerinden garena-battlenet-wepla olmak üzere 3 program üstünden oynanır battlenet ve wepla genelde yeni başlayanların mekanıdır zevkli oyunlar çıkmaya bilir garenada yüksek level roomlarda kaliteli oyunlar çıkar genelde... oyuna başlıcak olanlar mutlaka warcraft3-ve frozen paketini yüklemek zorundadırlar | |
|
| |
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 147 Points : 55960 Kayıt tarihi : 17/08/09 Yaş : 33 Nerden : Ankara
| |
| |
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 147 Points : 55960 Kayıt tarihi : 17/08/09 Yaş : 33 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Dota nedir? Salı Ağus. 18, 2009 3:52 pm | |
| Dota-Allstars, WC3 Frozen Throne için yapılmış bir moddur. Şu sıralar Türkler ve yabancılar arasında oldukça popülerdir. Temel olarak yine 3 kolidor mantığına dayanır. Amaç karşı tarafın üssünde bulunan kaynağı yıkmaktır. Her oyuncu tek bir heroyu kontrol eder. Kitap okuyarak gelişme yoktur. Sadece level atlayarak ve item alarak gelişilir. | |
|
| |
do0dLez Admin
Mesaj Sayısı : 79 Points : 55875 Kayıt tarihi : 17/08/09 Yaş : 32 Nerden : Simdilik Romanya
| Konu: Geri: Dota nedir? Salı Ağus. 18, 2009 4:04 pm | |
| birsey anlamadim ama olsun | |
|
| |
emrullahh Suvari
| Konu: hımmm.... Salı Ağus. 18, 2009 4:54 pm | |
| suu knıgt online gibi felan birsey olması gerek herhalde | |
|
| |
do0dLez Admin
Mesaj Sayısı : 79 Points : 55875 Kayıt tarihi : 17/08/09 Yaş : 32 Nerden : Simdilik Romanya
| Konu: Geri: Dota nedir? Salı Ağus. 18, 2009 5:13 pm | |
| hahaha bilmem artik orasini | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: Dota nedir? Salı Ağus. 18, 2009 5:21 pm | |
| hayır age of empires gibi ama sadece 1 kişiyi yönetiyorsun 1 kişiyi yönetem 10 kişi tarafından 5v5 seklinde oynanır...bir sürü hero vardir her heronun kendine özel skilleri(buyuleri) vardir... | |
|
| |
do0dLez Admin
| Konu: Geri: Dota nedir? Salı Ağus. 18, 2009 5:40 pm | |
| warcraft3 mu bu ya biliyorum ben bu oyunu | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: Dota nedir? Salı Ağus. 18, 2009 5:46 pm | |
| evet ama warcraft3 un normal bi oyunu gibi strateji deil sadece 1 kişiyi yönlendiriosun | |
|
| |
yozgatliyim Yeniceri
| Konu: Geri: Dota nedir? Çarş. Ağus. 19, 2009 5:43 pm | |
| adminn sen ne adamsın yawwww
en sonunda sitede açtırdınn
ellerine saglık kardeşimmmm emegi geçen herkezinnn
ayrıca bu site çok güzel olduu | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: Dota nedir? Çarş. Ağus. 19, 2009 9:58 pm | |
| | |
|
| |
kingfelidae Caylak
| Konu: footy vs dota Cuma Ağus. 28, 2009 8:23 am | |
| valla ben dota sadece bir kaç kez oynadım, hepsinde de bir "noob" olarak diğer pro arkadaşları dağıttım. bunun sebebinin de dota da yapabileceklerinin sadece itemlarla ve karakterinin özellikleriyle kısıtlı olması, yani oyunun döngüsünü genel olarak bunlar belirliyor.
ben, şahsen "footman frenzy" den çok daha fazla keyif alıyorum. (bilmeyenler için ekbilgi: footman frenzy, yine dota gibi bir warcraft haritasıdır. dotadaki gibi takımlar kapışır. ama dotadan farkı, daha küçük bir haritada, 3 kişilik 4 ayrı takım olması ve oyuncuların sadece bir karakteri değil, dotada belirtilen o karakterin yanısıra küçük bir orduyu da yönetmesidir). strateji, takım çalışması ve adrenalin salgılanması açısından dotadan çok daha başarılı. ve özellikle oyunu stratejinize göre, çok alakasız bir yerden kendi lehinize çevirebiliyorsunuz. rakip oyunculara bağlı olarak, oyun 12 dakikayla 2,5 saat arasında sürebiliyor. | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: Dota nedir? Cuma Ağus. 28, 2009 11:43 pm | |
| warcraftin orjinaline cok benziyo heralde o map cunku normaldede warcraft anlattign sekildeki bi strateji oyunu | |
|
| |
| Dota nedir? | |
|